Saját medencét szeretnék, mire figyeljek?

Saját medencét szeretnék, mire figyeljek?

Ki ne szeretne saját medencét?

Azon felül, hogy egy kvázi státuszszimbólumként is funkcionál, valóban nagyon kellemes perceket nyújt a forró nyári napok alkalmával, sőt a kerti bulik során is jó szolgálatot tesz. De mit kell figyelembe vennünk, mielőtt beszereznénk a saját medencénket? Illetve, egyáltalán milyen medencét telepítsünk?

Aktuális cikkünkből kiderül.

 

Milyen korosztály használná medencét és milyen célból?

A legtöbben saját kertes házról álmodozunk már gyerekkorunkban, saját medencével. Azonban be kell ismernünk, hogy nem díszeleg minden kertes ház udvarán kikövezett úszómedence. Amikor a saját medence szóba kerül, elsődlegesen két kérdést kell feltenned magadnak. Jellemzően milyen korosztály használná azt, és milyen célból? 

Ha ugyanis rendszeres úszásra szeretnétek használni, kizárólag a profi kerti medence jöhet szóba. Ennek azonban igen borsos a beszerelési és fenntartási költsége is. Ráadásul kizárólag meleg időben tudnátok használni, télen továbbra is uszodába kell járnotok.

Ha azonban csak a nyári meleg délutánok enyhítése a cél, a felfújható, műanyag medencék a legkisebbek nyarát teszik élvezetessé. A megerősített felső peremmel rendelkező medence tovább bírja, ellenállóbbak. 

Ezenkívül már vannak a legkisebbeknek is különböző mintájú, méretű medencék, amelyben öröm a pancsolás!

Mennyi pénzt szánsz a medence fenntartására?

A fentiekben már említettük, hogy lényeges különbség van a kerti úszómedencék, illetve az össze- és szétszerelhető medencék árai és fenntartási költségei között. Amíg az utóbbiakat csak egyszer kell megvásárolnod - és rosszabb esetben egyszer foltoztatnod -, addig az előbbi csoport beszerelése már alapvetően komolyan árkategóriában mozog, nem is beszélve a vele járó állandó rezsiköltségekről.

A medence beruházásának költsége minden esetben magasabb, mint a fenntartásé, hiszen meg kell vásárolnunk a medencetestet, illetve a hozzá tartozó gépészeti berendezést is. Majd ki kell fizetnünk a telepítést, ha mi nem tudjuk összerakni, valamint a kiszállításnak is lehet költsége. A fenntartási költségek értelemszerűen a medence méretének, illetve a szükséges alkatrészek és kiegészítők függvényében változnak

Amennyiben ezt a cikket hasznosnak találtad, oszd meg ismerőseiddel, hogy ők is túlélhessék a forró nyári napokat!