Blog

Hogyan erősíthetjük az izmainkat gépek nélkül?

Hogyan erősíthetjük az izmainkat gépek nélkül?

Tény, hogy a speciális erősítő gépek nagyon hasznosak, hiszen lehetővé teszik a folyamatos súlynövelést. Ha nem szeretnénk megragadni ugyanazon a szinten, akkor előbb vagy utóbb rá kell szánnunk magunkat arra, hogy megtanuljuk a húzódzkodó állvány, a hasizom prés, a hát- és vállizom erősítők, az evező vagy a lábtoló gépek használatát. Valamilyen oknál fogva nincs időnk elmenni a konditerembe?

Netán ezren vannak és épp foglalt az a gép, amit használni szeretnénk? Akkor sem történik katasztrófa, hiszen más módon is erősíthetjük az izmainkat.

Részletek...
A sakk

A sakk

A sakk a táblajáték, amely két személy játszhat, a táblajátékok egy komolyabb változata, amely időtállóbb és felnőtteknek is, gyerekeknek is nagyobb kihívást jelentenek.

A sakk egy hosszabb játékidő, megtanulása is hosszabb folyamat, mivel sok lépés, lépéskombináció közül választhatunk. 

Abban talán mindenki egyetért, hogy a játék rendkívül fontos a gyermek fejlődésében, főleg ha az igazi sport alapjait, szabályait a nagyobb közösségi játékokkal sajátítják el.

Részletek...
Modern irodába csocsóasztal

Modern irodába csocsóasztal

Manapság egyre jobbon terjed az a trend az irodákban, ami az irodát kreatív hellyé és egyben egyben játszótérré tenisz a felnőtteknek. 

Az irodai élet a 21. században kezd átalakulni, ezt az átalakulást egyre több cég próbálja követni és próbál olyan modern irodákat létrehozni, olyan munkahelyet és teret biztosítani dolgozóiknak ami erősíti a közösséget a kreatív és nyugodt légkört.

Részletek...
Trambulin! Már most elkezdődött a szezon

Trambulin! Már most elkezdődött a szezon

Idén korán beköszöntött a tavasz, ennek köszönhetően előbb is elővehetjük a tavalyi trambulinjaikat. Használat előtt mindenképpen vizsgáljuk át, mik azok az alkatrészek amelyek cserére szorulhatnak. Legjobban akkor járunk, ha minden rendben találunk, akkor csak felállítjuk a trambulint és már kezdődhet is az ugrálás :)

Részletek...
Erősítsd az izmaidat, hogy többet fogyhass!

Erősítsd az izmaidat, hogy többet fogyhass!

Az álomalakot bizony nem adják ingyen, a formás idomokért kőkeményen meg kell küzdenünk. Ha a fogyás a célunk, akkor az első utunk általában a kardio-gépekhez vezet. Meglehetősen széles repertoárból válogathatunk, hiszen a futópadok, szobakerékpárok, spinning gépek, elliptikus trénerek és stepperek lenyűgöző kínálata tárul elénk a konditeremben.

Az erősítő edzésekre azonban kevesebb figyelmet szentelünk, gondolván, hogy úgysem akarunk túlságosan izmosak lenni. A valóság azonban az, hogy a súlyokkal végzett gyakorlatokkal sokkal hatékonyabban tüntethetjük el a nem kívánatos zsírpárnáinkat.

Részletek...
Hogyan válasszunk gördeszkát?

Hogyan válasszunk gördeszkát?

A gördeszkázás a legtöbb ember számára több mint szórakozás, egy életmód, az adrenalin forrása - gyermekek, felnőttek számára; fiúknak és lányoknak egyaránt. Ez mindig egy kiváló ajándék a gyerekek számára is!

Most egy útmutatóval szeretnék segíteni Neked a megfelelő gördeszka kiválasztásában.

Részletek...
A tökéletes futócipő nem csak egy hiú ábránd

A tökéletes futócipő nem csak egy hiú ábránd

Amikor odakint verőfényesen süt a nap és egy kiadós futásra csábít minket a természet, akkor ritkán tűnődünk el azon, hogy vajon megfelelő-e a szekrényből sietősen elővett futócipőnk.

Ez azonban sokkal fontosabb kérdés, mint hinnénk, hiszen egy előnytelen kialakítású modell többet árt, mint használ. Ha nem aszfalton vagy terepen hódolunk a futás nyújtotta örömöknek, hanem például egy futópadon, akkor sem mellékes, hogy milyen cipő van rajtunk.

Részletek...
Így készülj a tavaszi futószezonra!

Így készülj a tavaszi futószezonra!

Nemsokára beköszönt a tavasz és vele együtt újra eljön a futószezon is. Ha te is ellustultál ebben a hideg téli időben, vagy esetleg most szeretnél elkezdeni a szabadban futni, akkor megmutatjuk, hogy mire figyelj, és hogyan készülj fel az idei első futásokra!

Részletek...
Otthon szeretnék kardiózni – mit szerezzek be?

Otthon szeretnék kardiózni – mit szerezzek be?

A legtöbben tudjuk, hogy a kardió a fogyás leghatékonyabb eszköze, viszont sokan nem szeretnek kint végezni hasonló jellegű mozgásokat, vagy pedig az edzőteremben, „közönség” előtt. Szerencsére ez nem probléma, mert akár otthonra is be lehet szerezni olyan gépeket, eszközöket, amik lehetővé teszik, hogy a lakásban kardiózzunk – kiváló lehetőség krónikus időhiányban szenvedőknek, vagy azoknak, akiket nem köt le maga a mozgás.

Részletek...
Miért a jóga a legjobb sport télre?

Miért a jóga a legjobb sport télre?

A jóga számos pozitív élettani hatását felsorolni is nehéz, nem véletlen, hogy évezredek óta világszerte rengetegen gyakorolják. A kevesebb mozgással töltött hidegebb időszakban pedig szinte még inkább felerősödnek testünkre gyakorolt változásai. Most megmutatjuk, hogy mennyi mindent nyerhetünk, ha mindennapjaink részévé tesszük ezt a csodás mozgásformát.

Részletek...