Mit vigyek magammal a tengerparti nyaralásra?

Mit vigyek magammal a tengerparti nyaralásra?

Nem kérdés, hogy indulás előtt ellenőrzöd, bekészítetted-e az irataid, a nyaralásra szánt készpénzt, repülőút esetén a vouchert és az adott éghajlatnak megfelelő ruhákat. De biztos vagy benne, hogy minden olyan felszerelést beszereztél, amely elengedhetetlen egy hibátlan tengerparti nyaraláshoz? Lássuk a listát!

 

Naptej

Magától értetődőnek tűnik, de valószínűleg éppen ezért, rengetegen esnek abba a hibába, hogy nyaralás előtt otthon felejtik a naptejet. Válaszd ki a bőrtípusodnak legmegfelelőbbet és az első dolog ez legyen, amit a bőröndbe pakolsz. Ha világosabb a bőröd és a hajszíned, magasabb faktorszámú naptejet kell venned, mint a sötétebb bőrtónusú, barna hajú embereknek. Érdemes külön arcra és testre is naptejet venni, hiszen az arcunkra sem kenünk fel minden krémet, amit a testünkre használunk. 

Búvárszett

Ha tengerparton nyaraltok, semmiképp se felejts el beszerezni egy alapszintű búvárszettet. Egy jól záró búvárszemüveg és egy búvárpipa segítségével alaposan szemügyre veheted a tenger élővilágát. Hatalmas élmény együtt úszni a halakkal, megfigyelni a tenger élővilágának partközelbe merészkedő élőlényeit. A gyerekeknek és felnőtteknek is készülnek külön szettek, talán ők még jobban el tudnak merülni a víz alatti világban. Akik igazán komolyan gondolják a merülést, az élmény fokozására beszerezhetnek egy búváruszonyt is, mellyel könnyen mozogni a víz alatt. 

Matrac és egyéb strandjátékok

Nem csak a gyerekek számára hatalmas élmény a strandmatrac. Mi, felnőttek is szívesen sütkérezünk a napon, miközben lágyan lebegünk a hullámzó tenger felszínén. Manapság már nem csak strandmatrac elérhető, hanem vannak fotelek, kétszemélyes ágyak is, különböző extrákkal. Ezenkívül minden évben vannak különböző divatos matracok, idén a fagyi, pizza és egyéb őrületek hódítanak. A különböző labdajátékokat is imádjuk a vízben és a vízparton egyaránt. Vannak kifejezetten erre a célra kifejlesztett labdák, de egy sima játéklabdával dobálózhattok a vízben. Ezeket még érdemes még itthon beszerezned a matracot, a strandlabdát és a pumpát, hiszen a tengerparton egészen biztosan drágábban kapod meg. Mi pumpából az elektromosat ajánljuk, akár olyat is amin már szivargyújtó is van, mivel ezzel pillanatok alatt felfújhatod a nagyobb matracodat, kajakodat stb. Ha egy nagyobb termék is elfér a csomagtartóba, akkor kompresszort is vihetsz, és akár otthon is használhatod, labdákhoz egyéb kiegészítők felfújásához. 

Strandcipő

A filmekkel ellentétben a valóságban nem minden tengerpart homokos. A legtöbb helyen kavicsok keserítik meg a strandolók életét. Ráadásul nem példa nélküli az sem, hogy a vízpart közelében tengeri sünök lapulnak, melyek tüskéi könnyen a fürdőzők talpába fúródhatnak. Ennek elkerülése érdekében nem árt beszerezned egy praktikus strandcipőt vagy strandszandált, amely megóvja a talpad a kavicsoktól és a tengeri sünöktől. A vízi cipőket már kifejezetten kisebb kavicsos strandra is érdemes vinni, így sokkal kényelmesebben fürdőzhetünk. Itthon is használhatod, mivel itt homokos part, sajnos csak néhány helyen található meg hazánkban :) 

Reméljük, hasznosnak találtad a nyaraláshoz szánt listánkat és segítségével felejthetetlen napokat tölthetsz valamely csodás tengerparton. Jó nyaralást kívánunk!