Medence takaró karbantartás, használati információk

Medence takaró karbantartás, használati információk

A jó idő beköszöntével egyre több helyen előrekerülnek a medencék és azok kiegészítői is.

Érdemes minden évben átnézni az alkatrészeket és kiegészítőket, hogy minden rendben találunk-e, hisz a medencét megfelelően karbantartva megnövelhetjük élettartamát.

 

Medence takaró

Egyik fontos elem, mellyel megnövelhetjük az élettartalmát medencénknek, és magunknak is könnyebbséget okozhatunk azzal, ha vásárolunk kiegészítőként medence takarót, és ha kell lecseréljük. 

A medence takaró védi a medence vízét a külső szennyeződésektől és kórokozóktól. Használatával az éjszaka folyamán nem hűl ki a medence vize, napközben még jobban felmelegszik. Már kaphatóak szolár medence takarók is, amik még jobban segítik a meleg megtartását. 

Mindig olyan takarót vásároljuk amely a medencékhez alkalmas, hisz a puhafalú medence a felső karimánál mindig kisebb, mint a medence alsó mérete, emiatt ami jó a puhafalú medencére, az a merevfalúra biztosan kicsi lesz.

Karbantartással és használattal kapcsolatos információk:

Nekünk az a tapasztalatunk, hogy az Intex medence takaró fóliák tartósabbak, mint a Bestway zsákszerű anyagból készült takarófóliák, így helyes vegyszerezés mellett több szezont is kibírnak.

Óvatosan kell feltenni és levenni a medencéről, mert erőltetés esetén a fólia szétnyílhat a hegesztés mentén.

Ha hosszú ideig van letakarva a medence, akkor a vízben lévő klór párologni kezd és páraként lecsapódik a fólia belső felületén, ezért figyeljen a víz klórtartalmára, mert az kihatással lehet a fólia élettartamára.

A fólia nem alkalmas egyhuzamban, folyamatos (1–2 hetes) víztakarásra, mivel a klór és az erős UV sugárzás károsíthatja anyagát. 

Ha felmérte medencéjét és szüksége lenne bármilyen medence kiegészítőre, tekintse meg kínálatunkat, és vásároljon kedvező árú, kiváló minőségű termékeink közül! Kérdése, vagy észrevétele lenne? Vegye fel velünk a kapcsolatot megadott elérhetőségeinken!

Kellemes időtöltést kívánunk!