Így küzdj meg a derék- és nyakfájdalmakkal, valamint a csontritkulással

Így küzdj meg a derék- és nyakfájdalmakkal, valamint a csontritkulással

A helytelen testtartás, a nem megfelelő étrend, valamint a mozgásszegény életmód mind könnyedén idézhetnek elő hát-, derék-, és nyakfájdalmat, illetve csontritkulás kialakulásához is vezethetnek.

Ennek megelőzése vagy kezelése érdekében ajánlott rendszeres testmozgást, gyógytornát és egyéb edzéseket végezni.

Cikkünkben konkrét tippeket találhatsz, hogyan előzd meg a tünetek kialakulását, vagy hogyan kezeld a betegséget.

 

A rendszeres gyógytorna megszüntetheti a hát- és derék-, valamint a nyakfájdalmakat

A hát- és derákfájás esetében a legtöbbször izomfájdalomról beszélhetünk.

Számos kiváltó okot különböztethetünk meg, ezek közül a túlnyújtott hátizmok és a gerincízületi szalagok, illetve a nem megfelelő emelés, valamint a túlterhelés a leggyakoribbak.

A nyaki fájdalmakért általában a rossz testtartás, a gerincsérv és a porckorongkopás tehető felelőssé.

A mozgásszegény életmód, valamint helytelen testtartás, a folyamatos ülőmunka mind előidézhetik a fent említett tüneteket.

Mindkét problémára megoldást nyújthat az Aktivsport Dynair egyensúly párna, ami egyszerre használható ülőpárnaként és gyógytorna-kiegészítőként, amely rehabilitációs, illetve edzőgyakorlatok elvégzésére is alkalmas.

Továbbá érdemes beszerezni a gyógytorna elengedhetetlen kiegészítőjét, a pilates labdát, mely szintén alkalmas megelőző vagy rehabilitációs edzőmunkák elvégzésére.

Súlyzós gyakorlatokkal a csontritkulás ellen

A gyógytorna nem csak párnákkal és gumilabdákkal végezhető.

Bár a rehabilitációs tornák esetében valóban érdemes kerülni a megerőltető gyakorlatokat, egy 3 kg-os neoprén súlyzó jó szolgálatot tehet. Különösen a csontritkulással küzdő beteg esetében igaz ez.

Emellett a fitnesz gumiszalagok használata is ajánlott, hiszen ezek is izommunkát idéznek elő, amely jótékony hatással van a vérellátásra, ezáltal a csontépítéshez szükséges ásványi anyagok beépülését is biztosítja.

Reméljük, tanácsaink a hasznodra válnak, és egy életre leszámolsz a hát- derék- és nyakfájdalmakkal, valamint a csontritkulás elleni harcban is eredményes leszel.

Segítségedre leszünk ebben a februári hónapban különleges heti akcióinkkal.

Szeretnénk veled együtt megünnepelni 20. születésnapunk, ezért 02.24-én minden AktivSport termék 30%-kal olcsóbban lesz megvásárolható.