Hogyan segíti a játék a gyermekem fejlődését?

Hogyan segíti a játék a gyermekem fejlődését?

December első hetében a legtöbb szülőben felmerül a kérdés, mit vásároljak a gyerekeknek?

Azt mindannyian tudjuk, hogy a kisgyerekek imádnak játszani.

De vajon azzal is tisztában vagyunk, hogy a különböző játékok miért fontosak a fejlődésük szempontjából?

Cikkünkből ez is kiderül.

 


Segíti a problémamegoldó gondolkodás fejlődését

Bizonyára nem árulunk el nagy titkot, amikor azt mondjuk, kisgyermekkorban játékok útján tanulunk beszélni, gondolkodni és mozogni.

A különféle játékok segítségével fejlődik a problémamegoldó készségünk, a kommunikációs képességeink, illetve a tanulási hatékonyságunk is.

Az egyes képességfejlesztő játékok alkalmával a gyermekek kénytelen lesznek mérlegelni az adott szituációkban, hogy így képessé váljanak legyőzni az előttük álló akadályokat.

Mondanunk sem kell, milyen nagy hasznát veszik majd ennek felnőtté válásukat követően is.


Nagy szerepe van a motoros funkciók fejlődésében

A gyermekek játék során ismerik meg saját testüket, és a testük által biztosított lehetőségeket.

A különböző játékok új mozgásformák elsajátítását teszik lehetővé, amik folyamatosan fejlesztik a koordinációs és motoros készségeket.

A fejlett finommotorikával rendelkező gyerekek jellemzően szépen írnak, rajzolnak, és ügyesen használják a különféle eszközöket. Összetett fejlesztő eszköz például az állványos rajztábla,

amely szituációs játék is és finommotorika fejlesztésére is hasznos.

A fizikai aktivitás ráadásul növeli a gyermek állóképességét, a friss levegőn történő mozgás pedig a koncentrációs készségekre is jó hatással van. 

Friss levegőn télen korcsolyázhatunk vagy szánkózhatunk gyermekünkkel, így észrevétlenül is képességfejlesztésen vesz részt és élményekben dús örömszerzéssel párosul a közösen eltöltött szabadidő.


Komoly szerepe van a szociális készségek fejlesztésében

A közös játékok például a társasjátékok a gyermekek kapcsolatteremtő készségeit is fejleszti. Ezáltal ugyanis megtanulnak csapatban dolgozni, a cél elérése érdekében együttműködni a másikkal.

Az interaktivitás, az együttműködés és a hatékony kommunikáció például egy közös asztalifoci vagy pingpong parti során pedig az évek múlásával egyre fontosabbá válik.

Eleinte csak a játékok során, később azonban az élet más területein is rengeteget profitálnak ebből.

Érdemes tehát különböző készségfejlesztőkkel segíteni a gyermek fejlődését, ez ugyanis jelentősen megnöveli az esélyeit a későbbi sikerek elérésére.

Ha tehát hasznos ajándékkal szeretnéd meglepni gyermeked, keresd fel webshopunkat!

Kellemes ünnepeket kíván az Aktivsport csapata!