Sportszer FutóbicikliA tanulóbicikli egy kiváló készség és képesség fejlesztő játék. Az egyensúlyra való ráérzés inspirálóan hat a gyerekekre a futóbicikli kialakításának köszönhetően.

A koordinált mozgás fejlődésében egy újabb elem gazdagodását jelenti: az erővel, a lendülettel és a sebességgel való bánni tudás képességét engedi kibontakozni.

Az a gyerek, aki futóbringa használata után kap igazi pedálos kétkerekűt, gyorsabban tanulja meg és sokkal biztonságosabban tud majd biciklizni, mert előtte már tapasztalatot szerzett a járművel való mozgásról.

A futóbicikliben az a nagyszerű, hogy a gyerekek egyrészt maguktól, másrészt a saját tempójukban éreznek rá az egyensúlyra, ahogy az első lépegető mozdulatoktól eljutnak a gurulásokig.

Jellemzően a futóbicikli kerékmérete 12 colos, ami pont ugyanakkora, mint egy legkisebb gyerek biciklié. De létezik ennél kisebb 10 colos kerékkel szerelt futóbicikli is.

A futókerékpárt főként a kismotort kinőtt kb 1,5-2 éves kortól ajánlott használni. A 10 colos futóbiciklit kb. 2-4 éves gyerekeknek használhatják, a 12 colos tanulóbiciklit pedig a 3-4 éves kor feletti gyerekeknek. 

Valóban több fajta anyagból is készülnek a futóbicikli vázak.

A műanyag futóbicikli jellemzően a könnyebb súlya végett népszerű, de közel sem olyan strapabíró, mint a fém futókerékpár. 

A fém futóbicikli váza masszív, és erős, ennek következtében strapabíróbb is mint műanyag társaiké. Egy drágább fém futóbicikli több testvért, vagy a családon belül több gyermeket is kiszolgálhat.

A kisebb gyerekek is imádják, hogy már biciklizhetnek. 

https://aktivsport.blog.hu/2018/04/12/futobiciklis_valasztas_mire_figyeljunk