Edzőterem vagy otthoni edzés?

Edzőterem vagy otthoni edzés?

Napi 30 perc mozgás elegendő lehet, hogy élvezhesd a sport pozitív élettani hatásait. Mint sok mindent, a testmozgást is csak elkezdeni nehéz. Az első kérdés ilyenkor általában az, hogy a kondibérlet vagy az otthoni edzés mellett teszed le a voksod? Adunk néhány tanácsot, ami alapján eldöntheted.

 

Az edzőterem előnyei

  1. Az edzőterembe járás talán legnagyobb előnye, hogy ritkábban fogsz csalni. Egymás közt nyugodtan bevallhatjuk, ha valamilyen feladatot otthon végzünk, ahol éppen senki sem lát, olykor-olykor “elfelejtünk” megcsinálni egyet-egyet közülük. Vagy ha meg is csináljuk, rendre leegyszerűsítjük ezeket.

 

  1. Ha megfelelő edzőtermet választottál, a legkorszerűbb gépekkel dolgozhatsz. Ez azért fontos, mert így a legkülönbözőbb izomcsportjaidat is alaposan át tudod mozgatni.

 

  1. Fogadhatsz személyi edzőt, aki az egyéni edzésterved és étrended összeállítása mellett motivál ezek szigorú betartására is.

Az otthoni edzés előnyei

  1. Az otthoni edzéssel spórolhatsz. Időt és pénzt is. Megspórolhatod a napi edzőterembe való utazás idejét, illetve a havi kondibérlet árát is.

 

  1. Ha zavar, hogy mások jelenlétében kell edzened, az otthoni edzést imádni fogod. Becsukod a szobád ajtaját, és senki nem fog edzés közben zavarni.

 

  1. Az interneten számos hasznos tanácsot, étrendet és edzéstervet találhatsz. Olykor komoly fitneszedzők is hozzászólnak egy-egy fórumbeszélgetéshez vagy Facebook-poszthoz, de már számos YouTube csatorna is létezik ebben a témakörben, ahol konkrét oktatóvideókat találsz.

 

Amennyiben az otthoni edzést választod, megeshet, hogy szükséged lesz egy-két új sportszerre is. Pánikra azonban semmi ok, ezeket gyorsan és kényelmesen beszerezheted webshopunk felületén.

 

Bármely edzésformát választod, két dologra nagyon komolyan oda kell figyelned. Ez nem más mint a megfelelő mértékű folyadékpótlás, valamint a rendszeres pihenés. Ha nem juttatsz elegendő folyadékot a szervezetedbe, esetleg túlerőlteted az izmaid, az edzésed könnyedén feleslegessé válhat. Rosszabb esetben akár meg is sérülhetsz.

 

Reméljük, segítettünk választani az edzőterem és az otthoni edzés között! Amennyiben cikkünket hasznosnak találod, oszd meg ismerőseiddel, hogy nekik is segíthessen a döntésben.