Játék Asztalifoci - CsocsóAz utóbbi években a csocsózás kitört a kocsmák világából, évente több világbajnokságot is rendeznek belőle, ezenkívül fesztiválokon, közintézményekben, sőt irodákban is egyre gyakrabban találkozhatunk vele. De nem csak egy szórakozóhelyen játszhatunk, hanem már otthonra is beszerezhetjük az igényeinknek legmegfelelőbb csocsóasztalt.

A gyerekeket is szeretik a csocsót, már a kicsiknek is tudunk a felnőttnél kisebb asztalt is vásárolni. A gyerekek játék közben fejlesztik a reakció idejüket, és a csapatszellemet is erősíti bennük. 

Aki kipróbálta már a csocsót, annak ismerős az a mozdulat, amikor egy ügyesebb játékos a labdát lekészíti a bábu lába mellé, esetleg még körbe is táncolja, majd egy húzás után bebombázza a kapus mellett. Ez a szint már komoly gyakorlást igényel, és bár az éjszakában számos helyen lehet villantani vele, az igazi profik között már más dimenzióban folyik a játék.

De a csocsóban az a legjobb, hogy bárki ráérezhet, és bárhol játszható, nem kell profi szinten játszanunk ahhoz, hogy élvezhessük. 

Többféle csocsóasztal is létezik, és a különböző asztalokon a játékosok különböző technikákat alkalmazva játszanak. Léteznek olyan csocsók, melyeken a kapus rúdon nem csak a kapus kap helyet, hanem mellette mindkét oldalon még 1-1 játékos. Aztán ott van az átforduló vagy nem átforduló kapus. Ezenkívül kültérri, időjárásálló csocsókkal is találkozhatunk. 

Néhány alapvető szabályt illik ismerni, még mielőtt játszanánk. A szabályok tiltják a „pörgetést”, de az egy teljes kört leíró fordítással történő lövések engedélyezettek. A másik fontos szabály a kezdésre vonatkozik. Itt megegyezés alapján az ellenfelek eldönthetik, hogy a labdának a bedobás után a szemközti falat kell elérnie a szerezni kívánt gól előtt, vagy az a csapat/játékos kezd, aki a gólt kapta. Amennyiben ez lesz a kezdő labda, az ellenfelek megegyezhetnek. 

A játékot az nyeri, aki előbb elérte az előre meghatározott gólszámot.