Játék TársasjátékokA társasjátékok elősegítik a memória fejlesztését, logikus gondolkodást, figyelmességet, türelmet, de a versengést és együttműködést is a gyerekek között.

Erősítik a csapatszellemet, a gyerekek megtanulják betartani a szabályokat, tanulnak új dolgokról. 

A közös játékok például a társasjátékok a gyermekek kapcsolatteremtő készségeit is fejleszti. Ezáltal ugyanis megtanulnak csapatban dolgozni, a cél elérése érdekében együttműködni a másikkal.

Az életben több olyan szituációval is találkozik majd a gyermek, amelyek során nagyon fontos lesz a kudarctűrő képesség. 

Mivel a közösségi- és társasjátékoknak általában van vesztese, így a gyermekek viszonylag korán, különösebb tét nélkül tapasztalhatják meg a kudarc élményét, így megtanulják kezelni is azt.

Legkiválóbb alapjait a közösségi társasjátékokkal sajátítják el, amelyek sportszerűen tanítják meg az ifjakat, hogy teljesítőképessége mindenkinek különböző, így eredménye rangsorolja őket a játékosok között. Ez történik egy szoros, sok jóízű nevetést, küzdelmet és örömöt kihozó társasjáték alatt is. 

A legtöbb szülő azért dönt a közösségi- és társasjátékok mellett, amikor karácsonyi ajándékot keres, mert ezek fejlesztik a logikai készségeket.

Jó hírünk van, pl. a sakk mindemellett még az agy, a szem és a kéz összjátékát is tréningezi, amelynek a gyerekek nagy hasznát veszik majd. Az ovisok, kisiskolások az írástanulásnál, az ifjabbak matematikai feladatok végigkövetésénél, megoldásánál és a nagyobbak amikor például vezetni tanulnak.

És a legjobb az egészben, hogy a közösségi és társasjátékozás kiemelt családi időtöltés, a gyermekek rendkívüli módon élvezik az így eltöltött időt.

Egy jól megválasztott társasjátékkal tehát egyszerűen lehetetlen mellélőni és akár még a szilveszteri baráti összejövetelek alapja is lehet, mivel nem csak a gyerekeknek, hanem a felnőtteknek is számos olyan társasjáték van ami leköti őket is.