Sportszer Jégkorcsolya, hokiVálasszon széles jégkorcsolya választékunkból, melyben felnőtt és gyerek is biztos megtalálja a neki megfelelőt. 

A jégkori kiválasztásánál nem mindegy, hogy műkorcsolyázásra, hokizásra, vagy hobbi célra szeretnéd használni a kiválasztott korcsolyát. Jellemzően mindegyik célra más korcsolyatípus létezik. 

A felnőtteknek fix méretű korcsolyát javaslunk, melyek több változatban kaphatóak. Lehet ez fűzős jégkorcsolya, csatos jégkorcsolya, hokikorcsolya vagy műkorcsolya.

Hétvégi korcsolyázáshoz a legideálisabb a hobbi korcsolya, melyek nagyon kényelmes puha cipővel rendelkeznek, viszont az erős műanyag bokarögzítőnek köszönhetően nagyon stabilan tartják a lábat.

Ezenkívül a gyerekek részére az állítható korcsolyák a legideálisabbak, mivel nem kell minden évben új korcsolyát vásárolni.

Ha már jégkorcsolyát vásárolunk érdemes beszerezni korcsolyádhoz élvédőt és táskát is, így könnyen megóvhatod és viheted a korcsolyádat. 

Az első használat előtt mindenképpen érdemes megéleztetni az újonnan vásárolt korcsolyát. Ezt a legtöbb pályán el is végeztetheted, de az első lépések megtételéhez akár szakmai segítséget is igényelhetsz.

És, amit még a figyelmedbe szeretnék ajánlani, az a 2 az 1-ben korcsolya, amely télen korcsolyázásra,  jó időben pedig görkorcsolyázásra használható.

https://aktivsport.blog.hu/2015/02/06/korcsolyavalasztasi_otletek

https://aktivsport.blog.hu/2018/01/24/4_hianypotlo_gyakorlati_tipp_korcsolyazashoz_kezdoknek