Sportszer Fitnesz eszközA fitness igen népszerű „sportág” már hosszú idők óta, hiszen rengetek különféle mozgásfajtákat foglal magában. Ezért is sok sporteszközt találhatunk ebben a kategóriában, pl. súlyzók, step padok, gumikötelek, szalagok stb.

A fitnesz eredeti értelmezésben a jó egészség fenntartásához szükséges, állóképesség növelő és kondíció javító tevékenység, így mindenkinek ajánlott. 

A fitness nem kategorizálható be edzőtermi mozgásfajtába, mert létezik egy másik „verziója” is, mely csoportos edzéseket, együttes kikapcsolódásokat tesz lehetővé. Az edzőtermi résznél minden testfelépítésű ember megtalálja a számára tökéletes, lépcsőzetes fejlődési lehetőséget, hiszen az egyéni edzéstervek személyre szabottak. 

A csoportos foglalkozásoknál a stressz oldás, a kellemes kikapcsolódás és a testi-lelki egyensúly elérésére és annak folyamatos megtartására törekednek. Létezik aqua fitness is, mely a nevéből is láthatóan a vízben folytatott mozgásra helyezi a hangsúly. Ez – köztudottan – minden sport közül talán a legegészségesebb, hiszen úgy hozza formába a testet, az izmokat, az érrendszert, hogy közben nem terheli az ízületeket. Ezáltal teljes biztonsággal végezhető, s idősebb korban is bátran elkezdhető.

A fitness - láthatjuk is – hogy leginkább életfilozófiának tekinthető, oly mértékben, hogy nem csak testi, hanem lélektani pozitív hatása is bizonyított.

A fitness-ben előfordul, hogy segédeszközöket, sporteszközöket is alkalmaznak az oktatók, melyek - a helyes mozgás elsajátítása után, persze - otthonunkban is használhatóak.

Nálunk mind a két sporteszközt megtalálja, az otthon fitnesz eszközöket és az edzőtermi, professzionális felszereléseket is.

Nézzen körül, hisz fitnesz kategóriánk talán az egyik legtöbb termékkel rendelkezik, jelenleg is több mint 1000 termék található benne. 

https://aktivsport.blog.hu/2017/11/21/minden_amit_tudni_akartal_a_fitneszrol

https://aktivsport.blog.hu/2015/02/13/alakformalas_fitnesz_szalaggal